Artikkelarkiv

SSK hjelperyttere 2018

Eidsvoll

Atter en gang har de kyndige arrangører i Eidsvoll Sykkelklubb holdt fesjå for liten og stor i og rundt Trandumsskogen. Fra SSK Elite deltok fem unge menn med fysikk fra antikkens hardeste marmorstatuer. Ettersom Steven måtte bli med kona på IKEA og Plantasjen i helgen og Helmer var på yogakurs i Italia ble det børstet støv av Sindre og Torgrim til støtteapparatet.

Lørdag var det rankingritt i en relativ flat løype, 4 runder à 25 km. Det var høy fart fra start og tross flere angrep i tet var det ingen som kom fra. Guttene våre er av det blyge slaget og har en lei tendens til å havne i bakre halvdel av feltet. Det stemmer at Clint Eastwood i rollen som Dirty Harry sier at "a man has got to know his limitations" men i sykkelritt gjelder ikke livets regler, her er det bare å presse seg frem. På den siste runden går halve feltet ned i en velt, våre blir hindret men alle kommer seg videre. Desverre er det bare Einar som kommer seg med første halvdel av feltet. Det blir en massespurt med 80 mann og her viser det seg at gjøkalven fra Haugalandet Einar K Olsen dunker inn en 2 plass bak Filip Eidsheim, med Garminproff Kristoffer Skjærping på 3. plass. Meget solid av unge Olsen som med dette fanget oppmerksomheten til ett og annet kontilag.


I tillegg til Einars tur på pallen er det det verdt å ta med seg at gutta opptrer med ro under langing fra bil og kjøring i servicekøen.


Lørdag var det 183 km rundt Hurdalsjøen med bakkene opp over Minnåsen og Tajet på menyen. Vi samarbeidet med Sandnes, Coop Østerhus og CK Aarsteinsen rundt langing, med 9 mann å holde styr på samt bilen full av hjul og flasker er det jaggu bra man har sett hvordan sportsdirektørene gjør på tv. På forhånd hadde Tormod Hausken Jacobsen tipset meg om at gode sportsdirektører er belgiske, snakker dårlig engelsk, har lange møter og er stressa. Her hadde Einar kommet oss i forkjøpet og hatt lagmøte på rommet kvelden før. De var blitt enige om å holde seg fremme. Bilen kan da supplere med å rope "To the front, eh? To the front now eh!" med belgisk aksent.


Den første timen inn til Minnåsen gikk det unna i 50 km/t før feltet med en liten utbrytergruppe i front tok fatt på Minnåsen. Møtet med en slik bakke er brutalt når man er på stålet. Turryttere, tjukkasser og folk som er mer opptatt av å ta bilder av sokkene sine enn å trene detter av ganske tidlig. Etter å ha passert 15 mann ser vi Johan i en liten gruppe. Til vår store overraskelse er den neste vi ser Einar som rolig sier til bilen "Eg har'kje dagen, trenge ikkje flaska, klare meg fint te mål sjøl".


Vel over toppen av Minnåsen får vi med oss en stygg krasj da en sivil bil bestemmer seg for å parkere midt i en sving og får en Herogutt i bakruta i 65 km/t. Heldigvis var han av den solide sorten og slapp mirakuløst unna med noen skrubbsår. Grei påminnelse om hva vi faktisk holder på med samt at det lønner seg å ta både tran og styrkeøktene seriøst. På flatene mot Tajet går det opp for oss i bilen at vi enda ikke har sett Joey, Hansi, Christian eller CK Aarsteinsen. At de to sistnevnte i det hele tatt fortsatt er med etter to timer med så mange mann bak seg sier ganske mye om hva man kan oppnå med ren vilje og hardt arbeid. Vi snakker her om gutter som ble nr 97 i turritt så sent som i 2012! Like før Tajet finner vi Joey og Aarsteinsen i en gruppe, de får flasker og oppmuntring før vi starter på Tajet.


Etter Tajet har hovedfeltet splittet seg. I bakre halvdel kjøres det knallhardt for å komme i kapp. Christian vil ha en flaske og en TVK rytter mener dette ødelegger rytmen, Christian svarer høflig og bestemt "Holda kjeften", får flaske og dundrer videre.


Håkon fra COOP trenger umbrako, får fikset sykkelen og legger seg bak bilen i 65-70 km/t i noen km opp til et samlet hovedfelt. Det støtes i front og Joker, FixIt, Spb Sør og Ringeriks Kraft får menn i brudd. Dette holder inn, mens Christian etter hard jobbing får lønn for strevet og også klarer å plassere seg et stykke frem i hovedfeltet.


Helgen sett under ett tar vi med oss et kjempesterkt resultat for Einar lørdag og en viktig milepæl er nådd for Christian med søndagen. Resten av gjengen ser at det er mulig å hevde seg, det er snakk om mer arbeid samt noen justeringer når det gjelder plassering i feltet.


For oss som av ulike grunner desverre må oppholde oss på Østlandet var det jysla kjekt å se SSK gjengen igjen.

 

Sindre og Torgrim 

NorgeskuppEidsvollII 2

Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY