Artikkelarkiv

SSK hjelperyttere 2018

Susanne-Andersen-NM-gateritt-Gjøvik-980x509

Foto: Even Emberland (www.procycling.no)

NM 2015 er historie og oppsummert ble det ei uke med både store oppturer og forventninger som ikke helt ble innfridd. Den som har sørget for at Stavanger Sykleklubb også dette året sikret en bra NM medaljehøst er først og fremst Susanne Andersen i kvinner junior. Med sølv på fellesstarten, gull på tempoen og gull på gaterittet ble det et meget godt NM på Susanne og hadde hun ikke gått ned i velt på fellesstarten kunne det fort blitt edelt metall i alle konkurransene. Det er bare å gratulere Susanne med fantastiske prestasjoner!

Erlend Sør-Reime

På dagens fellesstart i M Senior hadde vi 3 ryttere i SSK drakta på startstreken; Hans Arne Kvingedal, Christian Erevik Riise og Erlend Sør-Reime. Den som markerte seg av disse var yngstemann og førsteårs senior Erlend. Han leverte et meget sterkt ritt i den krevende løypa og satt godt plassert i hovedfeltet før han ble tatt ut på runde 5. Våre 2 andre gutter fikk tidlig problemer; allerede på masterstarten og før rittet var kommet i gang fikk Hans Arne kjedebrudd sykkelen og måtte bryte. Christian fikk også problemer med pusten allerede på førsterunden og måtte stå av han også.


Blandt proffene var det Sven-Erik Bystrøm med 7 plassen som ble beste SSK rytter. Sven Erik lå lenge i gruppe 2 sammen med bla.a. Edvald Boasson og Vegar Breen og jaktet de tre i tet, og uten hans magadrag over brua på sisterunden med Edvald på hjul hadde vel neppe medaljefordelingen blitt slik som den til slutt ble seende ut... Alexander Kristoff kom i mål på 10.plass 7 minutter bak vinneren. Våre menn på Team Coop-Østerhus tatt ut og/eller måtte stå av.

Fra rittene tidligere i NM uka så er herrenes gateritt en konkurranse som våre ryttere har dominert i flere sesonger. På fredag klarte Håvard Blikra nesten å kopiere seieren fra i fjor, men satt til slutt igjen med en meget sterk sølvmedalje. Lagtempo i eliteklassen har også tradisjonelt vært en konkurranse der vi har fått gode plasseringer. I år ble det kanskje noe overraskende Lillehammer CK som var det sterkeste laget mens våre menn tok en sterk andreplass foran Sandnes SK.

Så oppsummert ble årets NM ikke det sterkeste for SSK men så er vi da også blitt godt vant de siste årene. Det er likevel ingen tvil om at etterveksten i klubben er meget god og at det er veldig spennende det som skjer på jentesiden med Susanne i front, her vil det komme flere gode resultater i årene som kommer!

Komplette & offisielle resultatlister finnes på sykkelnm2015.com

Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY