Artikkelarkiv

SSK hjelperyttere 2018

Sesongens siste utenbys etapperitt med stor deltakelse fra SSK . Totalt 19 ryttere fra 7 til 16 år stilte til start. Vi hadde til og med vår egen fotograf, - Martin Bjordal :)
For noen var det første ritt ut forbi Stavanger, for mange en god avslutning på en lang sesong med konkurranser i inn og utland. Totalt var vi 35 små og store som spiste sammen på lørdagskvelden. God mat, god stemning og super service på Herlig Land i Kristiansand.

 

Rittet startet med gateritt på glattkjøringsbanen i Sørlandsparken. En flott og publikumsvennlig rittarena på lukka bane. Der kombinasjonen; svinger, strekk og sterk vind gav rytterne ulike utfordringer. Det ble kjørt hardt og taktisk i samtlige felt, noe som førte til strekk og etter hvert sprekk i alle klasser. Det lå derfor an til store tidsdifferanser alt etter første etappe. Rytterne våre jobbet godt i sine respektive gruppettoer og leverte gode spurter om plasseringer og bonussekund. På ettermiddagen ble det kjørt bakketempo på 1,4 km opp til toppen av Odderøya. Løypa vekslet hele veien i stigningsprosent slik at rytterne måtte beherske både disponering av krefter og gir for å kjøre godt på denne etappen. Søndag var det fellesstart i Grimstad i en 5 km rundløype flere kjente fra UM/UL i 2011. Løypen starter med et flatt strekk som går over i en halvbratt utforkjøring der de raskeste kommer opp i 60-80 km/t etterfulgt av vindutsatte strekk og en 90 graders sving før det stiger opp mot en 300 m kneik og målpassering. Løypa gav muligheter for taktisk kjøring og muligheter for å mørne konkurrentene før den avsluttende bakkespurten. Det regnet kraftig underveis noe som gav god trening i feltkjøring på glatt asfalt. Det ble kjørt felt på 3, 6 og 12 runder.

De yngste rytterne våre: Per Marius, Hans Kristian og Astrid Elise deltok i rittene på lørdag der det var lukka løyper. De viste imponerende innsats på gaterittet der de kjørte 10 min. + en runde i den tøffe vinden. Under bakketempoen viste de at treningen i Grisabakken har gitt resultater og de var alle veldig fornøyd med egen innsats. Astrid hadde med seg Karsten som ”følgesykkel” opp bakken og hevdet at det var helt toppers! Besøk i Dyreparken etterpå gjorde nok helgen til en komplett fest for dem alle 3.

Øvrige ryttere som var med : Filip i M10, Simen og Sander i M11-12, Felix, Eirik og Fredrik i M13-14, Tuva, Nora og Mari i K 13-14, Amalie og Pernille i K 15-16, Martin U, Martin G, Markus, Hector og Harald i M15-16.
Karsten var syk og måtte nøye seg med å være tilskuer.

For Filip, Tuva , Sander og Eirik var det utenbys debut. De var godt fornøyd med egen innsats og følte de hadde lært mye. Simen kjørte 3 flotte etapper. Aller best gjorde han det i regn og vind på fellesstarten. Litt på halen ut på siste runde, men i mål bakken trødde han til og avsluttet på en flott 4. plass.

I M13-14 viste Felix nok en gang at han har stor kapasitet. Han satt godt med de beste 13-14 åringene store deler av både gaterittet og fellesstarten. På slutten av fellesstarten var han nede i en velt men avsluttet i flott stil der han alene holdt samme tempo som feltet foran. Fredrik viste også denne helga at han har prikket inn høstformen. Han satt lenge med i front på gaterittet men var litt for langt bak da det avgjørende bruddet gikk. Sterk kjøring både på bakketempoen og fellesstarten der han fikk 7 plasser.


Jentene våre i K13-14 og K15-16 har vært gjennom en lang og lærerik sesong. I helga skulle det kjøres om etappeseire, sammenlagt plasseringer, trøyer og regionscup- avslutning.

I K 13-14 hadde vi Mari og Nora og Tuva (på bakketempoen)på startstrek. De kjørte inn til 1. og 2. plass på gaterittet, 1. , 3. og 4. plass på tempoen. Mari sikret sammenlagt seieren selv om hun ble spurtslått på fellesstarten. Nora endte på 3.plass. Avslutning i et felt bestående av ryttere fra 3 ulike klasser er klart noe vi må jobbe med fremover. Det er lett å komme ut av tellinga. Tuva var godt fornøyd med egen innsats og vi håper hun etter hvert vil stille på flere ritt. Landeveissykling er en lagidrett og vi trenger mange sterke jenter i feltet i årene som kommer. Det ser det ut til at Mari og Nora sikret dobbeltseier i regionscupen.

I K 15-16 var det duket til flere dueller mellom Norges 3 sterkeste. Pernille, Amalie og Martine tok alle medaljene i UM i år og var alle med i EYOF troppen. På gaterittet dro Pernille det lengste strået i en spurt det luktet svidd av. Amalie kom bak da rykket gikk men kjørte svært sterkt på de siste rundene. På bakketempoen overtok Martine ledertrøya med Amalie på 2. og Pernille på 3. I den kuperte fellesstarten ble det kjørt aktivt fra guttene i M 13-14 og her gjorde Pernille en kjempejobb med å tette lukene som etter hvert oppstod. Både Pernille og Amalie kjørte en god avslutning selv om de måtte se seg slått av Martine. Sammenlagt ble det 2. og 3. på jentene. De ser også ut til å ta dobbeltseier i regionscupen.

Med 5 ryttere på start i M15-16 var det duket for spenning og taktisk kjøring. Også KCK og HOC stilte med stort mannskap. På gaterittet hadde Hektor fått oppgaven med å sprenge feltet, en taktikk som funket relativt bra, etter få runder var det ryttere over hele løypa der også noen av våre gikk med i dragsuget. Martin U satt med helt fremme, Harald og Martin G litt lenger bak. Dessverre kom en rytter seg av gårde i front og det ble spurtet om 2. plassen i gruppen bak. Martin U kjørte inn til en 3.plass. Flere av guttene viste god bakkeform og her endte Martin U som nr 2 med ledertrøya innen rekkevidde. På fellestarten gikk Harald tidlig i brudd sammen med en KCK rytter de fikk etter hvert selskap av Martin U og en HOC rytter. Bruddet hadde på det meste 2 min ledelse. Bak jaktet den gule trøya og klubbene som ikke hadde ryttere i bruddet. Martin G hadde som oppgave å sitte langt fremme og være klar for innsats i tilfelle lagkameratene ble innkjørt. Martin U dro det hele i land med etappeseier og delt sammenlagtseier. Martin G kjørte en sterk avslutning og spurtet fra feltet og inn til en fin 4.plass. Harald viste med sterk kjøring og god taktisk forståelse at han er klar for nye oppgaver når de andre går opp i jr klassen og han skal fortsette i M15-16 neste sesong. Hektor og Marcus gjorde også arbeidsoppgavene sine i starten av rittet og bidrog til seieren.

Gå til Flickr for å se alle bildene fra rittet.

Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY