Artikkelarkiv

SSK hjelperyttere 2018

IMG 1484

Fra SSK stilte Thomas Ognedal , Truls Aasland, Henrik G. Myge og Eirik Lunder til start i det 80 mann store junior feltet. Vi hadde dermed 4 av neste sesongs 10 juniorutøvere til start i årets Roseritt.   

 

Fredag tempo – Podiumet og 3.plass til Thomas

Årets Roseritt startet med en innledende 12 km tempo etappe som var lagt fra Re til Undrumsdal med mye bakker og kupert terreng.  Det ble kjørt hardt fra start , og av våre ble det kjørt inn til sterke tider.  Thomas leverte sin beste tempo noensinne med fantastisk debut i junior klassen, det ble  3 plass på pallen kun 8 sekunder bak.  Vinner var siste-års junior Didrik Bjerk - som for øvrig var på pallen med Tobias Foss og Erlend Blikra i fjorårets junior NM. Truls Aasland kjørte sin første skikkelige konkurranse siden mai. Han har etter operasjonen i vår trent solide doser og kjørte også inn til en sterk tid og 11 plass kun 38 sekunder bak vinneren. Eirik Lunder syklet også en råsterk tempo og kom inn på 18. plass på sin hittil sterkeste tempo som første års junior, bare 20 sekunder bak Truls. Guttas innsats, kjørestyrke og fysiske grunnlag lover bra for fremtidige oppgaver, og er god motivasjon før neste års NM- lagtempo øvelse.

 IMG 1485

Lørdag 120 km – 2000 Hm Værnesrunden brutal bakke løype   

Lørdagen ble det den ultimate konkurransen ,  vått og hardt på trange veier med beinhardt slit i bratte, lange og krappe bakker med utforkjøringer i høy fart.  Værnes runden stiller store krav til guttene da det er en teknisk krevende løype som setter store krav til fysikk i både korte bratte bakker og lengre slake ”Vo2 partier” .

Guttene viste god samarbeid, og  i partier av løypa kjørte de faktisk rulle sammen før feltet ble helt oppdelt og pulverisert etterhvert.   

De siste 3 milene var alle våre hektet av tetgruppa som talte 13-15  mann,  Truls  som måtte slippe på et par bakketopper underveis jobbet hardt og kjørte inn tet gruppa med noen monster føringer  etter å ha blitt hektet av. Da det gjenstod 15km satt han med teten inn til 5k , men glapp de siste 30 meterne over siste bakke kneipen. Han misset da ca. 40 sekunder på muligheten til å spurte om pall plass i det som var restene av et 80 manns hovedfelt.  Eirik Lunder kjørte seg inn i utforkjøringene i slutten, og kjørte inn til en fantastisk 18 pl. Thomas sleit noe underveis og kom inn noe lengre bak.    

 IMG 1440

Søndag 100km fellestart – Pallplassering til SSK med Thomas  

 

Guttene var godt restituert til søndagens start, men det gikk allikevel noen runder før de kjente beina ble skikkelig bra igjen. I starten gikk det et brudd som fikk 2 minutt, med fredagens tempo vinner Didrik Bjerk i front. Noen av våre ryttere kom bakpå i første av 4 runder pga. en velt , deriblant Thomas, og Truls som vrengte foten/kneleddet. De kjørte seg raskt opp igjen til tet feltet, som etterhvert delte seg i 3 felt.  Våre gutter var med  å  korte ned avstanden til front feltet og bla Eirik Lunder kjørte aktivt og prøvde å få med seg ryttere,  og Truls støtet i front slik at feltet sprakk opp ved et par anledninger . Etterhvert ble det samlet felt med 2 mann i brudd i front på siste runden. Truls hadde da brutt pga. vondt kneledd etter velten.  Vi hadde likevel med en spurter i avslutningen; opp siste bakke spurtet Thomas seg inn til en fantastisk 3 plass og vant hovedfeltet. Eirik Lunder kom inn noe lengre bak og viser at han blir sterkere å disponere, og også i bakkene. Eirik stod igjen med en flott 11 plass sammenlagt etter 3 dager.  Truls mistet muligheten til en flott 5 plass sammenlagt med samlet felt som det ble på søndagens siste etappe.   

Neste oppgave blir NC Cup i Bergen til helgen.

IMG 1472

Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY