SSK ritt

SSK hjelperyttere 2018

×

Merknad

SlideshowFx Plugin: HTTP error 503 - Service Unavailable

Sindre 14. Oktober 2015 var datoen for det årlige Superprestige Gieten cyclocross rittet, som i år ble avviklet for 40. gang. I år hadde Stavanger SK to deltagere med Sindre og Mari Hole Mohr, som tok turen sammen med storesøster Tiril og med far Johan som "reiseleder".

Rittet ble avviklet i Gieten, et par mil fra Assen, hvor SSK'ere årlig er å finne på "Youth Tour Assen". Løypen ble befart om lørdagen, og en skjønte fort at dette var et arrangement av stort format. Sjelden har en vel sett og hørt flere agregat i sving og sette slikt et mylder av folk som rigget opp telt, gjerder, reklame plakater og skjermer. Et mekka for vår riggesjef på UNO-X sykkelgledecupen Morten Bjordal ville det ha vært. Det var tydelig at en ventet et betydelig innrykk. Og innrykk ble det, tusenvis av mennesker fant veien.

Mat må man ha

Start med de unge guttene på morgenen før Sindre skulle i ilden på fomiddagen. Sindre fikk plassering i tredje rekke blant ca 70 startende juniorer. Farten var høy fra start, og viste i løpet av kort tid 56 km/t på Sindre sin Garmin. tempoet var halsbrekkende, men Sindre stod på og lå som ca nr 20-25 ved første runde passering. Nivået var høyt og med alle de beste belgierne på plass, og Sindre endte tilslutt opp som nr 40. Selv om han aldri var i nærheten av å bli tatt igjen ble han tilslutt tatt ut, sammen med de fleste andre. Erfaringen var med andre ord at det er bare å kjøre med det en har til en blir tatt ut.

Mari 2

Senere på dagen, etter at U23 hadde fått gjort opp seg i mellom var det damenes tur. Her startet alle fra og med Mari, som er 14, til og med kvinner senior. Mari fikk med andre ord slåss med storesøster Tiril. Siden det ikke har blitt innrapportert UCI poeng fra fjorårets NM fikk Tiril oppstilling i rekken foran Mari sammen med ca 70 kvinner på startstrek.

Mari 1Farten var høy der også, og Garminen til Tiril viste over 50 km/t på startstrekket, og det fra de bakerste rekkene. Mari kjempet godt da hun etterhvert ble mer og mer komfortabel med dette selskapet. Hun endte opp som nr 7 i sin klasse, men veien opp til pallplass var ikke lang, og klart innenfor rekkevidde hvis hun hadde hatt full oversikt over antall runder. Tiril endte på en svært respektabel 32. plass, noe som var omtrent midt i sin klasse (Kvinner elite).

Rittet var god lærdom både for ryttere og reiseleder, så nå er det bare å gjøre seg klar for Norgescupen som begynner til helgen og går over tre helger, samt NM som siste nasjonale ritt. 

Sven Nys

 
Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

{sfx ...}

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY