Tour des Fjords

SSK hjelperyttere 2019

Skjermbilde 2018 01 27 10.26.13

Tour des Fjords er et kategori UCI 2.HC sykkelløp som arrangeres fra i mai hvert år på Vestlandet og Sørlandet. Sykkelrittet ble første gang arrangert høsten 2013 og ble en videreutvikling av Rogaland Grand Prix, som hadde vært arrangert av Rogaland Cyklekrets i perioden 2008-2012. På sterkt initiativ fra tidligere proffsyklist Roy Hegreberg ble Tour des Fjords utvidet fra å være et endagsritt til å bli et etapperitt over flere dager. Tour des Fjords eies av Stavanger Sykleklubb og Nordsjørittet. Tour des Fjords er en del av UCI Europe Tour, og er rangert som et 2.HC-ritt (1.2 fra 2008 til 2011, 2.1 fra 2012 til 2017). Dette er sammen med Tour of Norway og Arctic Race of Norway det høyest rangerte rittet i Norge.

I tillegg til proffrittet, arrangeres det et barneritt på hvert start- og målsted. Det har også blitt arrangert et turritt Tour des Fjords Classic, i samme trasé som proffrittet og som følger traséen til den fjerde og nest siste etappen.

I 2018 reduseres etapperittet til 3 etapper som skal gå på Sørlandet og med avslutning i Egersund i Rogaland. Det påfølges så av sykkelfestivalen Hammer Stavanger som skal arrangeres over 3 dager i Stavanger og Sandnes.

Sykkelrittet arrangeres av Tour des Fjords AS, som eies av Stavanger SK og Nordsjørittet AS og ledes av Roy Hegreberg. TV2 Norge eier TV-rettighetene og har avtale om å sende sykkelrittet frem til og med 2018.

Kilde:Wikipedia

 

Share

#STAVANGERSK på Instagram

SSK på Flickr

 

If it ain't on Strava it didn't happen...

Logo sh x GRAY